Vi løser virkelige problemer

Om Seal Engineering AS

I Seal Engineering anbefaler vi sterkt å betrakte tetninger og tetningsløsninger i et livsløpsperspektiv. Hva er konsekvensen av systemstopp? Hva er verdien av økt ytelse i din applikasjon? Vi leverer usynlige, men kritiske komponenter og ser oss selv i den store sammenhengen. Fordi vi vet hvor viktig det er at tetninger fungerer, har vi en visjon om å være det sterkeste leddet i kjeden. Dette er et uttrykk for at vi erkjenner at alle deler er viktige for den totale ytelsen til et system. I vårt fag er det detaljene som teller og vi ønsker at kundene skal oppleve oss som profesjonelle, fokuserte og serviceinnstilte når de samarbeider med oss.

Selskapet

Seal Engineering AS er et norsk, privateid aksjeselskap som ble etablert under navnet Seal-Jet Norge AS i 1997. Vi utvikler og produserer avanserte tetningsløsninger for robuste hydrauliske systemer med høye krav til ytelse for norsk og internasjonal industri. Vi er også opplæringsbedrift med lærlinger. Vi har spisskompetanse er på tetninger og tetningsmaterialer, og har materiallaboratorium med avansert testutstyr. Våre eksperter utfører tester og analyser av for eksempel havariårsaker. Gjennom vår satsing på R&D har vi meget god kontroll på materialenes sammensetning og egenskaper. Vi har også testfasiliteter i våre lokaler. Det betyr at vi kan teste og prekvalifisere tetningsløsninger under realistiske forhold, for eksempel mht. trykk og temperaturer.

Seal Engineering har et skarpt fokus på innovasjon og teknologi og ligger i front av utviklingen innen vår bransje. Vi sørger for den nødvendige oppmerksomheten til prosjekter og tester, dokumenterer og produserer den spesifiserte tetningen eller løsningen. Med en topp moderne maskinpark og spisskompetente operatører har vi en rask og fleksibel produksjon.  Vi produserer primært våre produkter på spesialutviklede CNC-dreiemaskiner og lagerfører et stort spekter av halvfabrikata, maskinerbare materialemner. Dermed kan fremstille et tetningsprodukt meget raskt, uten ekstra verktøykostnader og forsinkende mellomledd. Maskinering gir en uovertruffen fleksibilitet når det gjelder materialvalg, form, geometri, dimensjon og toleranse, og kort fortalt kan tetningsproduktet tilpasses kundens konkrete behov! 

Vårt kvalitetssystem er sertifisert etter kravene i ISO 9001:2015

Produkter og markeder

Hovedtyngden av vår virksomhet er rettet mot olje- og gassindustrien, men vi har også betydelige leveranser til generell maskinindustri, vannkraftindustri, kjemisk industri, papirindustri og annen produksjonsvirksomhet.

  • Engineering og løsningsutvikling
  • Standard og tilpassede tetningsprodukter for hydrauliske og pneumatiske applikasjoner
  • O-ringer
  • Støpte produkter
  • Fjæraktiverte tetningsprodukter
  • Maskinerte tetninger i store diametere (ID<1.500 mm.)

 Les mer om tetninger og materialer

Jobb & karriere

Våre dedikerte og hardtarbeidende ansatte er vår fremste ressurs. Utforsk disse sidene og send oss gjerne en CV hvis du tror du kunne passe inn på laget!

Nedlasting, Kvalitet/HMS og merkevare

Mer informasjon: