Her presenterer vi nyheter og informasjon om ting som skjer her hos oss og i bransjen generelt.

ARt* - andre tetningsmuligheter i et standard O-ringspor

O-ringens enkle og effektive design har gjort den til verdens mest brukte tetning. Imidlertid har designet visse begrensninger, for eksempel når det gjelder tetteevne, trykkmotstand og dynamisk tetningsfunksjon.

Teknodagene 2024 NTNU Trondheim

Vi deltok med både stand og faglig innlegg på Teknodagene 2024 ved NTNU i Trondheim. Dette de største karrieredagene arrangert av sivilingeniørstudentene ved Maskin-og energiteknologi på NTNU Gløshaugen. 

Bærekraft og grønn teknologi

Vår tilnærming til bærekraft og utvikling av grønn teknologi har selvsagt blitt mer og mer sentralt de siste årene. Vi gjør det vi kan for å bli så gode som det er mulig for oss å bli på området.

Produksjonsteknisk konferanse PTK 2024

Vi stiller ut på Produksjonsteknisk konferanse PTK 5. - 7. mars 2024 på The Qube på Clarion Hotel & Congress Oslo Airport Gardermoen.

RU23™ - en fluorelastomer for krevende forhold

Seal Engineerings tetningsmateriale RU23™ er en fluorelastomer designet for de mest krevende applikasjonene. 

Karrieredagene 2023 HiØ

Karrieredagene høsten 2023 på HiØ ble avviklet i uke 39.

Seal Engineering AS nominert til "Årets bedrift 2023"

Det at vi, sammen med Sleipner og Transcom, er nominert til "Årets bedrift 2023" i Fredrikstad gjør oss stolte og trygge på at det vi driver med er riktig. Listen over tidligere vinnere og nominerte inneholder mange sterke navn, så vi er i godt selskap her. Det sier daglig leder i Seal Engineering, Julian Putkowski.

Tetninger og Finite Element Analysis (FEA)

FEA er en veletablert programvarebasert metode som benyttes for å simulere hvordan objekter oppfører seg når de utsettes for fysiske krefter og annen påvirkning. Vi bruker FEA til designformål og kvalitetssikring av løsningene våre.

Les om oss i Sealing & Contamination Tips

Fagnettstedet Sealing & Contamination Tips har intervjuet Julian Putkowski og skrevet en interessant artikkel om vårt innovative produkt ClearSeal™ PRW

Seal Engineering - stolt sponsor av Revolve NTNU!

Seal Engineering AS har sponset Revolve NTNU i mange år. Det er et samarbeid vi setter stor pris på og som gir oss mye verdifullt tilbake

Stolte kvinner!

Laila Olsen og Tina Malmo-Martinsen feiret kvinnedagen på seminaret Stolte kvinner!

Seal Engineering - et Miljøfyrtårn

Miljøfyrtårn-sertifiseringen er det synlige beviset på vår innsats for miljøet! 

Fremtidens eksperter!

Ettervekst og rekruttering av fremtidig ekspertise er helt sentralt for oss. Vi ønsker å være en attraktiv, potensiell arbeidsgiver for unge, ambisiøse mennesker som vil være med å utvikle Seal Engineering videre.

Tetningsløsninger for vannkraftindustrien

Seal Engineering AS har levert tetninger i polyuretan og gummi til applikasjoner i vannkraftindustrien i flere tiår. Vi kan bidra til å forbedre og videreutvikle kundens produkter og utstyr med vår moderne produksjonsteknologi, unike erfaring og våre spisskompetente medarbeidere. 

Kundeløfte: Riktig tetning - til avtalt tid

Blant våre fremste varemerker er vår hurtige og fleksible produksjon og tilhørende ekspertise. Det gir trygghet for kunden å vite at vi med vår produksjonsteknologi i praksis kan levere tetninger umiddelbart når behovet er som størst.

Derfor skal du velge maskinerte tetninger!

Maskinering gir en uovertruffen fleksibilitet når det gjelder leveringstid, materialvalg, form, geometri, dimensjon og toleranser. Kort fortalt kan tetningsproduktet tilpasses ditt konkrete behov! 

Høstens Karrieredager på HiØ 2022

Høstens Karrieredager ved HiØs Fakultet for informasjonsteknologi, ingeniørfag og økonomi ble arrangert 17. og 18. oktober 2022

Takk for besøket på ONS 2022!

Etter fire års pause var det en stor glede å kunne ønske velkommen til stand på ONS igjen!

Karrieredagene 2022

Karrieredagene 2022 på HiØ ble avviklet i uke 11.

Testsenter - testing av tetningsløsninger

Vi har et utvalg av ferdige fiksturer og tilbyr bistand med utvikling og produksjon av kundespesifikke fiksturer. Vi produserer selvsagt også tetninger for tes

Bonded seals for krevende driftsforhold

Bonded seals, også kjent som Dowty® seals eller bare DBS-pakning, er en velkjent komponent for alle som arbeider med trykksatt utstyr.

Karrieredagen HiØ 2021

Vi er opptatt av ettervekst og ønsker å bidra til at neste generasjons eksperter får mulighet til å utvikle seg. Som et ledd i dette kontinuerlige arbeidet deltar vi på Karrieredagen for ingeniørfag ved Høgskolen i Østfold.

Slik kan du forhindre havari med ett enkelt grep!

Partikler i hydraulikkmediet kan lage riper som fører til lekkasjer. Vår patenterte ClearSeal™ PRW (Pressure Released Wiper) er en banebrytende innovasjon som forhindrer havarier i hydrauliske sylindre.

Kompetanseforum Østfold og Seal Engineering

Kompetanseforum Østfold er et regionalt samhandlingsforum der hensikten er å samle sektorer, organisasjoner og andre aktører fra utdanning og arbeidslivet i en systematisk og samordnet innsats og sikre at fremtidens kompetansebehov dekkes. 

Tetninger i store diametere

Vi har utstyr for maskinering av tetninger opp til 1500 mm. I tillegg til å levere ekstruderte profiler med vulkanisert skjøt, har vi også utviklet en sveiseteknikk som gjør oss i stand til å produsere ringer uten teoretisk begrensing med hensyn til diameter - i en rekke materialkvaliteter.

Slik unngår du havari på grunn av feil montering av tetninger

Feilaktig montering er blant de vanligste årsakene til prematurt havari for en tetning. Skade oppstår ofte direkte under montering, men i tilfeller der tetningen er feilaktig montert i sporet, vil skade kunne oppstå over tid.

Lørn.tech - teknologisk kunnskapsdeling

Vi var heldige og ble invitert til å bidra med intervju i podkastserien LØRN laget i Fredrikstad.

Tetningsmaterialer - kritisk faktor

Materialvalget vil ha direkte eller indirekte innvirkning på alle parametere forbundet med tetningsløsningen. Ekspertkompetanse på tetningsmaterialer er derfor blant våre viktigste satsingsområder. 

OSA Seal®

Med OSA Seal® kan du erstatte mange tetninger i ulike diametre med én dimensjon.

Mer info: